Látnivalók

Ha aktív kikapcsolódásra vágynak, az alábbi látványosságokat ajánljuk önöknek vidékünkről

Bőszénfai szarvasfarm

Ebben a csodálatos természeti környezetben, 1336 hektáron folytatunk legeltetésre alapozott állattenyésztést és vadgazdálkodást. Mindkét szakterület gazdag hagyományokkal és ismeretanyaggal rendelkezik, amely komoly vonzerőt jelent a természet- és az állatbarátok táborának számára. Legyen Ön is a vendégünklátogassa meg a Vadasparkunkat, tekintse meg a „Zselic Nagyvadjai” című kiállításunkat, vegyen részt fogatos vagy traktoros túráinkon, fogyasszon el – egy helyi alapanyagokból készült- finom ebédet, kényelmes vendégszobáinkban pedig kipihenheti egy mozgalmas nap fáradalmait.

Csepegő-kő

Somogy és Baranya megye határán, Gálosfa és Szágy települések között, a zselici erdők mélyén egy különleges és kevésbé ismert földtudományi érték rejtőzik: a Csepegő-kő.
A Sárközi-erdőben található látványos földtani feltárás a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonaláról érhető el kb. 1,5 km-es kitérővel, a kék kör jelzés mentén. De mit is találunk itt? Járjuk be közösen, kalandra fel!


A Csepegő-kő pontos helyét és a rovat többi pontját itt találod: Térképnézet
Fotó és szöveg: Veres Zsolt

csepegoko

Kaposvári virágfürdő

viragfurdo-kaposvar-legifelvetel

Kaposvár egyik kedvelt helyeként ismerhetjük a Virágfürdőt, mely régebben Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő, Kaposvári Termál- és Strandfürdő néven működött. 

Ma a Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelületű élményfürdője, mely rendelkezik fedett és nyitott medencékkel is egyaránt, uszodával, valamint gyógyvízzel ellátott termálfürdő résszel.  A fürdő története 1967-ben kezdődött, amikor is a régi városi strandfürdő területén gyógyvizet tártak föl.

https://www.viragfurdo.hu

Katica tanya élményközpont

 Katica Tanya felejthetetlen kalandokat kínál! A Magyarországon egyedülálló Élményközpontunkban több, mint 100 féle kül-, és beltéri játszóalkalmatosság szolgáltat családi programot az ide látogatóknak. Az év bármely évszakában, időjárástól függetlenül, bármely korosztály megtalálja a neki tetsző játékot! Háziállataink bátran simogathatóak, hiszen emberközelben nőnek fel. A hozzánk ellátogatók biztosak lehetnek benne, hogy nálunk mindig friss a levegő, és mindig találni új kalandot!

https://katicatanya.hu

katicva

Mésztufa-hasadék

Kaposgyarmat,_mésztufa-hasadék

A Zselic turistatérképét böngészve, Gálosfa és Kaposgyarmat települések között egy Lozsiti-kút elnevezésű forrásra lehetünk figyelmesek, amely mellett egy barlang térképi jel társaságában egy „cseppköves mésztufa hasadék” felirat olvasható. Az óvatlan, a terület földtani felépítését nem ismerő térképolvasó fantáziája itt egy forrásbarlangot vizionálhat, amelyekkel például a szomszédos Nyugat-Mecsek karsztján találkozhatunk szép számban. Itt a Zselicben a helyzet egy kicsit összetettebb, amelyet jelen írásunkban próbálunk megmagyarázni. Kalandra fel, irány a kövek világa!

Fotó és szöveg: Veres Zsolt

https://akovekmeselnek.hu/2021/04/11/cseppkoves-mesztufahasadek-a-zselicben/

Rippl-Rónai Emlékház

Nincs időutazás és nincsenek szellemek. Ám ennek kicsit ellent mond a Rippl-Rónai Villa és környezete, mert ha csendben figyelünk, a falak, vagy a park fái között, megelevenedhetnek a múlt század 20-as éveinek nyarai, személyei. Jöjjön el hozzánk, higgyen a múltban, nézze meg a Villát, ahol a mi Rippl-Rónaink a nyarait töltötte, nézze meg a műtermét, ahol alkotott, csodálja meg a festményeit és… majd álljon félre, ha délután egy idős festőművész csacsifogaton indul a fák között a belváros felé…

http://ripplronaiemlekhaz.smmi.hu

ripplronaivilla01_web-1024x686

Szennai skanzen

szenna

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum tagintézménye, a Szennai Skanzen szeretettel várja látogatóit Somogy megyében, ahol a Zselic népi építészetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Kaposvártól mindössze 8 km-re, a Zselici Tájvédelmi Körzet területén fekvő Szennai Skanzen a gyönyörű természeti környezet mellett a múlttal való találkozás élményével és változatos programokkal várja a kikapcsolódni vágyókat. Az országban harmadikként, 1978-ban megnyílt szabadtéri néprajzi múzeum egyedülálló módon egy élő falu közepén, a közösség aktív részvételével jött létre. Alapvető célja, hogy megőrizze és bemutassa Zselic és Belső-Somogy sokszínű népi kultúráját, gazdag tárgyi és szellemi örökségét. 

https://szennai.skanzen.hu/hu

Zselici Csillagpark

A Csillagparkban a zselici táj természeti értékeit mutatjuk be programjainkon. A Zselici Tájvédelmi Körzet, amelynek szívében létesült a Csillagpark, az alacsony szintű fényszennyezés miatt 2009-ben elnyerte a Nemzetközi Csillagoségbolt-park címet. A programok részben a csillagvizsgáló épületében, részben a környező erdőben zajlanak. A csillagvizsgáló önállóan nem látogatható, azt csak az előre meghirdetett vezetett programok keretében lehet bejárni. A Csillagpark külső helyszínei, a kilátó és a pihenőpontok az év legnagyobb részében szabadon látogathatóak.

https://zselicicsillagpark.hu

csillag
Asztalfoglalás, szobafoglalás
+36 30 5525866

info@sasretivadaszkastely.hu

NTAK regisztrációs szám: PA23065979